Patientinformatie

Bij de huisarts komen 15 á 25 per 1000 patiënten per jaar met schouderklachten. Maar bij de bevolking bedraagt dit 160 per 1.000 mensen (NHG standaard). Schouderklachten komen dus veel voor.
Het schoudergewricht is een van de meest gecompliceerde gewrichten van het lichaam om te onderzoeken en te behandelen dat komt door zijn bouw. Bovendien is de schouder niet één gewricht maar bestaat de schouder uit meer gewrichten en spelen ook de romp en de nek een belangrijke rol bij schouderbewegingen.
Het is daarom belangrijk dat u weet hoe het gewricht gebouwd is, hoe het werkt, wat de meest voorkomende schouderklachten zijn, wat de fysiotherapeut er aan kan doen en welke oefeningen u voor de revalidatie nodig heeft.

Om enig inzicht te krijgen in de anatomie van de schouder kunt u klikken op de volgende link:  Anatomie van de schouder

Schouder Netwerk Zaanstreek

Schouder Netwerk Zaanstreek is een vereniging en opgericht op 29 december 2011.

Wij zijn aangesloten bij het Schouder Netwerken Nederland.  Als u op de link klikt dan komt u op de informatie pagina voor patiënten:  patienteninformatie

U vindt hier informatie over de normale anatomie, aandoeningen van de schouder, het stellen van een diagnose, therapie en mogelijke operaties en revalidatie.